Slut med Atlassian Server? Ro på...her er dine muligheder

Atlassian har for nylig meldt ud, at de stopper salg af deres server-produkt fra den 2. Februar 2021. Herefter kan der ikke købes nye Server-licenser, men både server og Add-On licenser kan stadig fornyes.

Fra 2. Februar 2024 stopper al support og bug-fixes for Atlassian Server-produkter. Det må forventes at Atlassian Marketplace og Add-On leverandører følger Atlassian på dette punkt, således at add-ons og marketplace apps heller ikke længere vedligeholdes fra den dato.

Du kan læse hele Atlassians annoncering her: https://www.atlassian.com/blog/announcements/journey-to-cloud

Atlassians beslutning skal ses i lyset af et strategisk skifte for den australske software-virksomhed, idet Atlassian nu kalder sig selv for et "Cloud-first company". Desuden fortsætter Atlassian linjen af data center produkter, som du kan se her: https://www.atlassian.com/enterprise/data-center

Der skal dog ingen tvivl herske om, at Atlassian mener hvad de siger, når de kalder sig selv for "Cloud-first company." Således kommer priserne på data center produkter til at stige.

Vi er her for dig

Selvom ovenstående kan fremkalde sved på panden, vil vi fra Netics side gerne slå koldt vand i blodet. Tre år er lang tid. Mere end nok til at lægge en solid plan, for hvordan virksomheden klarer transitionen fra Server til Data Center, Cloud eller noget tredje.

Desuden har Netic erfaring og knowhow fra en række af de største og mest komplekse Atlassian installationer i Danmark. Det betyder at vi kan hjælpe din virksomhed frem til en solid løsning, der hænger sammen. Både økonomisk, teknisk og forretningsmæssigt.

Atlassian Cloud

Atlassian Cloud har på nuværende tidspunkt ikke nået en modenhedsgrad, der gør, at det vil være en fuldgod erstatning for Atlassian Server. Primært af følgende årsager:

Men... det er nu. Som skrevet ovenfor, supporteres produktet jo stadig frem mod 2024, og vi forventer naturligvis at der sker en yderligere kraftig modning af Cloud, både fra Atlassian og Add-On leverandørernes side, da sidstnævnte nu også ser en stor del af deres forretning forsvinde.

Dermed må man regne med, at jo nærmere vi kommer 2024, jo mere support for Server til Cloud migreringer vil der være.

På nuværende tidspunkt anbefaler vi kun at migrere enkelt installationer med få Add-ons.

Atlassian Data Center

Datacenter vil være et godt alternativ for dig, hvis du ønsker at have fuld kontrol over alle aspekter af løsningen, fra brugere over infrastruktur til opgraderinger af både hovedprodukter - samt ikke mindst 100% kontrol over hvor data er, og hvem der kan tilgå dem.

Det er stort set allerede nu muligt at migrere Server til Data Center med mindre man har add-ons der ikke findes i en Data Center version. Har man dette må man få dem ud af installationen, eller bede leverandøren om en Data Center version, for så vidt en sådan findes.

Migrering til Data Center nødvendiggør dog yderligere investeringer i infrastruktur, da der er krav om Load Balancing, Shared Database og Shared Filesystem.

Ved at skifte til Data Center vil man opgradere til et mere fleksibelt og skalerbart miljø. Blandt andet kan man opgradere uden at stoppe systemet modsat server (Zero downtime).

Brug for hjælp

Er du i tvivl om hvilken betydning, Atlassians beslutning får for jer, så kontakt os gerne for en uforpligtende snak. Netic har hjulpet adskillige af Danmarks største virksomheder med licensering af Atlassian produkter samt opsætning og anvendelse af blandt andet Jira og Confluence.

Læs også mere i vores blogindlæg om, hvordan Atlassian Jira kan skabe værdi for din forretning:

https://blog.netic.dk/saadan-goer-du-atlassian-jira-til-et-staerkt-værktoej-for-hele-virksomheden

Netic assisterer med rådgivning, arkitektur og implementering/drift på din virksomheds Atlassian-løsninger. Tag derfor gerne fat i os for en dialog.

 

Normann P. Nielsen

Senior Consultant npn@netic.dk +45 7777 0868
Del indhold